En hackargrupp bakom Robinhood-säkerhetsbrott donerar stulna Bitcoin till välgörenhet

Veröffentlicht von

Darkside-hackargruppen bakom det senaste säkerhetsbrottet mot den populära handelsappen Robinhood har gett en del av sin Bitcoin-lösen till två välgörenhetsorganisationer, Children International och The Water Project.

En rapport från BBC sa att hackarna publicerade kvitton som visade 0.88BTC donerade till varje välgörenhetsorganisation via The Giving Block, en USA-baserad tjänst som accepterar kryptodonationer för över 67 välgörenhetsorganisationer runt om i världen.

Darkside-hackare håller Bitcoin Profit gisslan tills lösen betalas men hävdar att de inte har några dolda motiv för att ge till välgörenhet.

Eftersom de har gjort en förmögenhet som endast riktar sig mot stora lönsamma företag sa hackarna att de tror att det bara är rättvist att några av de utpressade medlen går till välgörenhet.

”Oavsett hur illa du tycker att vårt arbete är, är vi glada att veta att vi har hjälpt till att förändra någons liv. Idag skickar vi de första donationerna. ”

Children International vägrar den olagliga BTC-donationen

Children International är en global ideell organisation med säte i Kansas City som försöker hjälpa barn att bryta cykeln av fattigdom.
Annons

Det stöder barn, deras familjer och samhällen globalt, inklusive i USA, Mexiko, Colombia, Ecuador, Filippinerna och Dominikanska republiken.

Ideell organisation har dock vägrat att acceptera den anonyma donationen, enligt dess talesman.

„Om donationen är kopplad till en hackare har vi ingen avsikt att behålla.“

Giving Block sa att företaget inte var medveten om att medlen kom från cyberbrottslingar och gick så långt som att radera en tweet som visar att Darkside verkligen hade donerat till nämnda välgörenhetsorganisationer.

„Om det visar sig att dessa donationer gjordes med stulna medel, kommer vi naturligtvis att börja arbetet med att återlämna dem till den rättmätiga ägaren.“

Vattenprojektet, som arbetar i Afrika söder om Sahara för att ge tillförlitlig tillgång till rent vatten och sanitet, har ännu inte kommenterat sin donation.

The Darkside: Conscious Hackers

Analytiker har sagt att Darkside är en relativt ny hackargrupp, men det är bland de snabbast kommande cyberbrottslingarna som riktar sig till fintech- och kryptoföretag.

På deras hemsida insisterar Darkside på att de har principer och inte skulle attackera organisationer som arbetar med utbildning, medicin, ideella organisationer eller statliga institutioner.

Vi attackerar endast mål som kan betala det begärda beloppet. Vi vill inte döda ditt företag. ”

Men enligt Brett Callow, hotanalytiker på Emsisoft Cyber ​​Security Company, är hackarnas filantropiska avsikter oklara för många analytiker.

„Oavsett deras motiv är det verkligen ett mycket ovanligt steg och är så vitt jag vet första gången en ransomwaregrupp donerade en del av sin vinst till välgörenhet.“