Indisk politi arresterer mann for å kjøpe ekstase på mørk nett med Bitcoin

Veröffentlicht von

En indisk mann har funnet seg i trøbbel med lokale myndigheter etter at de oppdaget at han hadde kjøpt medisiner på Dark Web ved hjelp av Bitcoin. The Times of India rapporterte at Narcotics Control Bureau hadde arrestert K Rahman, en 24 år gammel mann fra Kerala-regionen, etter at han kjøpte 27.000 dollar i ekstase-piller via Dark Web.

Indias voksende kryptokriminalitetsproblem

I følge rapporten hadde Bitcoin Era kjøpt medisinene fra Frankfurt mot slutten av forrige måned. Han hadde planlagt å motta medisinene på Foreign Post Office i Chamarajpet, men narkotikaforskerne avskjærte sendingen.

Etter et søk fant de ut at posen inneholdt 750 grå og brunfargede piller. Amit Ghawate, Spesialenhetens direktør i Bangalore, ledet en etterforskning av identiteten til mottakeren av pakken, og de fant Rahman etter omtrent tre ukers søk.

En etterforskingsoffiser la til, „Rahman hadde ved tidligere anledninger bestilt stoffene og mottatt dem på byens FPO før han solgte dem på fester og blant ungdommer, for det meste studenter.“

Cryptocururrency har vært assosiert med kriminell virksomhet tidligere i India. En rapport fra Cointelegraph opplyser at indiske investorer tapte opptil 500 millioner dollar på svindel både i inn- og utland mellom 2017 og 2019. Denne måneden rapporterte India TV News at nettkriminelle hadde utviklet en uredelig mobilapp som de presset til kryptoentusiaster med høy nettoformue. . Rapporten forklarte at svindlerne nådde ut til ofrene sine og ba dem laste ned appen, som visstnok var en kryptobørs. Hackerne forsvinner når brukeren setter inn kryptovalutaene sine.

Manan Shah, grunnlegger og administrerende direktør i Avalance Global Solutions, bekreftet overfor nyhetskilden at en uidentifisert mann hadde tapt rundt 50 000 dollar via en slik plattform. En annen lokal forretningsmann ble svindlet ut av over tre millioner dollar.

I juni rapporterte New Indian Express at lokalt politi hadde identifisert fem personer tilknyttet en krypto-svindel som hadde svindlet investorer siden 2017. Gruppen hadde angivelig lovet høy avkastning til investorer som kjøpte cryptocurrencies av dem. De fikk betalt sjekker og kontanter, men de ble unnvikende når investorer pantsatte pengene sine.

Begrunnelig årsak til et nytt kryptoforbud

Alle disse tjener bare som en grunn for regjeringen til å forfølge et mulig forbud mot cryptocurrencies – en handling som den nå angivelig hadde tatt. Til tross for at Høyesterett reverserte et forbud mot kryptovaluta fra Reserve Bank tidligere i år, ser det ut til at regjeringen gir det et nytt forsøk, ifølge en rapport fra finansnyttkilden Money Control.

Siterer en myndighet, forklarte nyhetskilden at Reserve Bank hadde konsultert med departementet for elektronikk og informasjonsteknologi og departementet for lov og rett for å bygge rammer for et annet mulig forbud. Tjenestemannen forklarte at dette nye tiltaket vurderer lovgivningsmessige tiltak mot cryptocururrency – ikke bare et teppeforbud.

Et slikt tiltak vil gjøre forbudet mer juridisk bindende. Myndighetene vil angivelig se på å ratifisere loven når det indiske parlamentet gjenopptas sent denne måneden eller i september.